Téknologi panén kacang gabungan tina ranté angkat sareng ranté sekop

(1) Gemblengna desain sareng prinsip kerja

Alat conveying sareng beberesih tina ranté lift sareng kombinasi ranté sekoppanén kacangdiwangun ku ranté lift.Nyandak kombinasi ranté sekop has Panen suuk sabagé conto, utamana ngawengku gantungan a, pigura, a sekop digging, hiji alat ranté lift, Struktur husus tina alat ngageter, grating, kabayang taneuh jeung alat transmisi kakuatan nyaeta ditémbongkeun dina Gambar 1. Salila operasi, shovel digging shovels handap akar suuk dina sudut nu tangtu pikeun shovel kacang kana taneuh.Ranté angkat ngangkut kacang sekop sareng taneuh ka tukang sareng ka luhur, sareng roda geter gerak kalayan amplitudo anu tangtu dina arah nangtung tina ranté angkat.Ngageter bulak-balik ngoyagkeun taneuh tina akar kacang.Saatos miceun taneuh, kacang dikirim ka tungtung pangluhurna ranté lift, lajeng dialungkeun ka pager pungkur.Angkat saatos garing.

1. Ngali sekop;2. Alat ranté angkat;3. Ground kabayang;4. Alat panyabutan taneuh ngageter;aci input;10 kotak gear;11 a aci kaluaran gaya geter;12 mékanisme transmisi sabuk geter;13 a aci kaluaran kakuatan ranté angkutan liter;14 mékanisme transmisi sabuk angkutan liter

Gbr.1 Struktur diagram sekop-ranté digabungkeunpanén kacang

(2) Desain komponén konci

① Desain sistem transmisi

The shovel-ranté digabungkeunpanén kacangdipaké babarengan jeung traktor, sarta gabungan universal aci kaluaran kakuatan traktor disambungkeun jeung aci input kakuatan mesin nyadiakeun kakuatan sumber pikeun mesin.Sistem transmisi mesin ieu dibagi jadi dua jalur, hiji jalur transmits kakuatan ka ganda-klik kabayang geter, nu muterkeun peran ngageter tur clearing taneuh;jalur séjén nyadiakeun kakuatan pikeun rakitan rod ranté angkat pikeun ngangkut kacang dug ka tukang.Sistem transmisi dua arah bebas tina silih tur simetris disusun dina dua sisi mesin, nu ngajadikeun mesin boga kasaimbangan hadé tur ensures operasi lemes tina mesin salila operasi.

②Desain alat panyabutan taneuh ngageter

Struktur alat beberesih Geter ditémbongkeun dina Gambar 2, nu diwangun ku panangan rojongan, rod a, leungeun baju saendeng, aci drive, aci geter, pelat ningkatna herringbone sarta kabayang Geter.Aci drive jeung aci Geter masing-masing dipasang dina pigura harvester, sarta aci drive disetir ku katrol transmisi.Aya leungeun ngarojong, rod, leungeun baju saendeng, herringbone ningkatna piring jeung roda Geter dina dua sisi tungtung handap ranté lift.The sleeves saendeng anu fixedly disambungkeun jeung aci drive.Tungtungna masing-masing hinged kalawan hiji tungtung panangan rojongan tur aci shock, sarta tungtung séjén panangan rojongan ieu hinged kalawan pigura.Luhureun piring herringbone ningkatna fixedly disambungkeun jeung aci shock, dua tungtung suku masing-masing hinged jeung kabayang shock, sarta ranté angkat dirojong ku kabayang shock.Nalika aci drive geter puteran, rod ngalakukeun gerakan reciprocating saendeng dina aci drive, ku kituna kabayang Geter ngageter deui mudik dina arah nangtung tina ranté ngangkat, sarta rod ranté assembly salila prosés ngangkat bakal terus ngocok kaluar. taneuh dina akar kacang.

1 Panangan: 2 leungeun baju aci drive;3 hiji batang;4 a katrol transmisi;5 hiji leungeun baju saendeng;6 a aci drive;7 a aci geter;8 herringbone ningkatna plat;ranté angkat

Gambar 2 Diagram struktur alat geter sareng miceun taneuh

Panaliti sareng pamekaran ranté angkat sareng ranté sekop digabungkeunpanén kacangtiasa ngalengkepan fungsi penggalian, beberesih taneuh sareng peletakan dina hiji waktos.Tingkat leungitna total nyaéta 1,74%, tingkat karusakan 0,4%, sareng tingkat kabawa taneuh nyaéta 7,25%.Produktivitas murnina ngahontal 0.29 h㎡/h, anu tiasa ngahemat langkung ti 70% jam-manusia sareng ngirangan biaya operasi panén dibandingkeun sareng panén manual.


waktos pos: Mar-17-2022